Firmamız kullandığı ahşaplar konusunda titizlik göstermektedir. Firma büyüklerimizin ahşabın ne tarzlarda işleneceği konusunda yüksek bilgiye sahiptir. Her cins ahşaptan cami mobilyası yapılması doğru değildir. Ahşabın uzunluk ve et kalınlığına göre uzun yıllarca çatlama, bükme, çarpılma gibi deformasyonlara dayanabilecek kalitede olması gerekiyor.
Cami mihrap, minber ve kapı; ahşaplarının yekpare olması nedeniyle içindeki bizim tabirimizle suyu, dokusu, dolaşık ve burgaşık şeklindeki ahşaplar, ana yük taşıyıcı kısımlarda kullanılması ürünlerin ömürlerinin kısa olmasına sebeptir.
Kullanılacak ahşapların kalite standartları sınıf üstü olması gerekir. Ahşabın içindeki nem oranı ve ormandan kesildikten sonra fırınlanma işleminin devamında tekrar ahşabın imalatta kullanılacak ölçülerinde kesilip tekrar doğal kurutma işlemi olması gerekir. Ormandan kesildikten sonra ahşap en az işleme imalatına geçmesi için 3 yıl gibi bir süre gerekmektedir. Bu tespit her ahşap cinsi için değildir. Örneğin; yerli meşe en az 5-6 yıl beklemesi gerekir.
Ülkemiz farklı iklimler, dolayısıyla farklı nem oranlarına sahiptir. Her iklime göre farklı imalatların yapılması gerekmektedir. Örneğin; İmalat kurak bir bölgede yapılıyor ve imalat deniz kenarı şehirlerimiz için yapılmışsa yüksek nemden dolayı ölçülerde büyüme yapar. Bu sorunların başlıca sebepleri ahşabı iyi tanımamak, nemli ortama girdiği zaman çıkarabilecek problemler bilmemek ve yeterli yüksek kalitede cila yapmamaktır. Kurak iklimde işlenen ahşap yeterli kuruluğa sahip değilse ağustos gibi sıcak aylarında kesinlikle çatlar ve büker.
Sayın müşterilerimiz, sipariş vereceğiniz firma hakkında yeterli bilgiye sahip olup, cami mobilyaları yapan firmaların işletmelerine siparişlerinizi vermeden firmanın stokların kontrol edin, sizin işleriniz için yeterli ve yıllanmış kereste olduğunu tespit edin.
60 Yıllık Ahşap İşleme Tecrübesine dayanarak bilgilerimizi paylaşıyoruz.